Astronomiska uret i Prag

Prag är en stad som många drömmer om att åka till. En stad som har många sevärdheter samt bra shopping och ett stort utbud av restauranger och barer. En av de mest populära sevärdheterna är det astronomiska uret som finns på ett stort torg i Gamla staden. Klockan byggdes år 1410 och är det äldsta astronomiska uret i världen. Förutom att visa tid, visar också uret solens och månens positioner, vilken dag det är och vilket stjärntecken som gäller för tillfället. Runt klockan finns symboler från medeltiden och om du vill ha en fantastisk utsikt över Gamla staden i Prag, ska du gå upp i klocktornet.

Flera sevärdheter i Prag

När man har sett det astronomiska uret kan man fortsätta med många av de andra fantastiska sevärdheterna runt omkring Prag. ett måste i den tjeckiska sagostaden https://www.skyscanner.se/nyheter/prag-guide-7-masten-i-den-tjeckiska-sagostaden är att gå över den berömda Karlsbron. Man påbörjade byggandet av bron i början av 1390-talet och den är en välbesökt bro som oftast är full av turister. Mitt på bron finns en berömd staty av St Johannes av Nepomuk som man lätt kan känna igen eftersom statyn har fem stjärnor runt huvudet. När man har gått över bron till andra sidan kan man fortsätta att gå mot Pragborgen som är ett magnifikt slott. Det är känt som det största, kvarvarande gamla slottet i världen.

Prag och Kafka

En av världens mest berömda författare, Franz Kafka, kommer ursprungligen från Prag. Han föddes 1883 nära torget i Gamla staden och det finns en plakett som markerar hans barndomshem. För att fira hans verk och liv, öppnades ett museum år 2005 där man kan se alla hans verk i originalutgåvor. Man kan även läsa hans manuskript, brev och dagböcker. På museet finns även en utställning som belyser Kafkas relation till Prag genom statyer och figurer. Utställningen är inte permanent och har varit utlånad till museum i Barcelona och New York, men är nu tillbaka i Prag. Museet är öppet varje dag och det finns även en butik där du kan köpa alla Kafkas verk.

originmag